İmamköy Gölcük Mahallesi 1970 yıllarında dağ eteklerinde yer alan Gölcük köyünün heyelan sonucu kaymasıyla oluşturulmuştur. Devlet tarafından İmamköy sınırları içinde bulunan büyük incir bahçesi bu köye yeni yerleşim yeri olarak verilmiştir. Ayrıca konutları hasar gören köylülere devlet tarafından iki oda bir salon olarak bahçeli küçük evler yaptırılmıştır. Daha sonraları ise köylüler tarafından yapılan yeni binalarla birçok köyden daha büyük bir yerleşim yeri haline gelmiştir. Henüz muhtarlık olamayan İmamköy’ün Gölcük Mahallesi yönetimde azalar yoluyla temsil edilmektedir.
Gölcük Mahallesinin düzenli planlı sokaklarından bir kesit
Gölcük Mahallesinde İlköğretim okulu vardır. Fakat öğrenci okutulmamaktadır. Taşımalı yöntemle öğrenciler İmamköy veya Aydında öğrenciler eğitim görmektedirler.
Camisi vardır. İmam mevcuttur.
Evlerde şebeke suyu mevcuttur. Ayrıca sokak çeşmelerinden paşa yaylasından gelen iyi su akmaktadır.
Gölcük yukar? mahalle
KOCAGÜR KÖYÜ
Köyün adı çok eskiden, bu köy çok büyük bir gürlük ormanmış, köyün adı bu şekilde buraya gelen yerel halk tarafında kocagür olarak koyulup bu güne kadar da kocagür olarak gelmiştir.
Muhtarlıkla yönetilir. 2004 yılında muhtar olarak Necdet Altıntaş seçilmiştir. Nüfüsü 2000 yılında 1139′ dur. Yolu asfalttır. şebeke suyu vardır. elektrik vardır. Sağlık evi vardır. Köyde (sekiz) sınıfa kadar ilköğretim devam eder.
Kocagür ?lkokulu
KOCAGÜR KÖYÜ DS? KANALI ve KANAL YOLU
Köyün ilk yerleşim yeri pınarın başı olmuştur. Kuruluş yeri dere içindedir. Bundan dolayı Pınar dere ismini almıştır. Pınar dere şu anda üçe ayrılmış durumdadır. Pıınarın başındaki evler eski yapılardır, yeni evler azdır. Meneyiş boğazı İmamköy’e çok yakın olan Pınarderenin bu mahallesi, 0n veya oniki evden oluşmuştur. Bazı yerleşim birimleri ana asfalt altındaki Koru kuyu başı mevkiinde kurulmuştur. Pınardereli köylüler orada bulunan arazilerine daha düzenli ve planlı evler yaparak büyük mahalleler yapmışlardır. Pınardere, Meneyiş Boğazı ve Koru kuyu mahallesi tek muhtarlıkla yönetilir. Eğitim taşımalı eğitimdir.
YILMAZKÖY
İmamköy’ün kuzey batısındadır. Şimdiki adı Yılmaz Köy yakın zamanda ve Cumhuriyet kurulmadan önce nüfus yoğunluğunun az olması ve hane sayısının azlığınndan dolayı İmamköy’ün bir mahallesi olarak geçiyormuş yani köyümüze bağlıymış, edindiğim bilgilere göre PTT postaları önemli evrakları İmamköy’e geliyormuş sonra dağıtılıyormuş, daha sonra nüfus artınca Yılmaz köy adında kendi köylerine kurmuşlar. Öğrendiğim bilgiler bunlar